Varovanje osebnih podatkov

Splošno

Zveza Modro-bela ptica kot upravitelj spletne knjigarne www.knjigarna-bookshop.eu in njeni poslovni partnerji – prodajalci v spletni knjigarni se zavezujejo k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov kupcev in uporabnikov spletnih strani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1, Ur.l. RS, št. 94/2007 z dne 16. 10. 2007) in z drugimi veljavnimi predpisi v EU in posameznih državah EU.

Osebne podatke kupcev in uporabnikov spletnih strani uporabljamo le v obsegu, ki je nujen za nemoteno izvedbo naročila. Osebnih podatkov kupcev in uporabnikov spletnih strani v nobenem primeru ne bomo delili s tretjimi ali nepooblaščenimi osebami. Osebne podatke kupcev knjigarna izmenjuje izključno s prodajalci v spletni knjigarni, ki imajo sedež na območju Evropske unije, in sicer v skladu z Direktivo Evropskega parlamenta in Sveta 95/46/ES z dne 24. oktobra 1995 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov (UL L 281, 23. 11. 1995).

Kupec ima pravico kadarkoli zahtevati vpogled v osebne podatke, ki jih Zveza Modro-bela ptica in njeni poslovni partnerji – prodajalci v spletni knjigarni hranijo o njem. Prav tako ima pravico zahtevati trajni izbris svojih osebnih podatkov, v kolikor njihovo hranjenje za določeno časovno obdobje ni obvezno zaradi zadostitve drugim zakonskim predpisom.

Oddaja naročila pomeni, da se strinjate, da Zveza Modro-bela ptica in prodajalci v spletni knjigarni obdelujejo vaše osebne podatke, potrebne za nemoteno izvedbo naročila, v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov.

Naše strani so zaščitene z varnostnim certifikatom SSL, ki omogoča kriptirano prenašanje informacij. Podatke z našim strežnikom izmenjujete preko varne (https) povezave.

E-obvestila

E-obvestila, na katera se lahko prijavite v spletni Knjigarni Zveze Modro-bela ptica, začasno pošilja Kulturno-umetniško društvo Police Dubove, Vnanje Gorice, Nova pot 142, 1351 Brezovica pri Ljubljani, e-naslov: drustvo{afna}policadubova.org.

E-obvestila pošiljamo prek platforme MailChimp, ki zagotavlja visoko raven varovanja osebnih podatkov. Več o varovanju osebnih podatkov na platformi MailChimp »

1. Katere podatke zbiramo

Zbiramo osebne podatke, ki jih vpišete v polja obrazca za prijavo na naša e-obvestila (npr. e-naslov, ime in priimek). Te podatke lahko naknadno urejate na povezavi, ki jo najdete na dnu vsakega našega e-obvestila.

Ko se vpišete na seznam prejemnikov e-obvestil, se zabeleži IP-naslov računalnika, s katerega ste se prijavili. Kadar se odzovete na prejeto e-obvestilo (z ogledom sporočila ali s klikom na povezavo), pa se lahko zabeležijo tudi podatki o vaši napravi in odzivu na e-obvestilo (čas odpiranja obvestila in čas klikov na povezave). MailChimp za sledenje teh podatkov uporablja piškotke. Več o piškotkih »

2. Namen zbiranja podatkov

Podatke zbiramo z namenom pošiljanja e-obvestil. Analiza podatkov o vašem odzivu (odpiranje in kliki) nam pomaga, da lahko njihovo vsebino prilagodimo vašim preferencam.

3. Koliko časa hranimo podatke

Podatke hranimo, dokler naša e-obvestila prebirate. Ko se odjavite s seznama prejemnikov e-obvestil, se vaši podatki izbrišejo, razen če je njihovo hranjenje za določeno časovno obdobje obvezno zaradi zadostitve drugim zakonskim predpisom.

4. Kako lahko soglasje prekličete

Če si boste premislili oz. ne boste več želeli prejemati naših e-obvestil, se lahko kadarkoli odjavite s klikom na povezavo, ki jo najdete na dnu vsakega našega obvestila, ali tako, da nam pišete na e-naslov drustvo{afna}olicadubova.org.

5. Vaših osebnih podatkov v nobenem primeru ne bomo delili s tretjimi osebami.

Splošni pogoji poslovanja »